Divers

Gepost op 9 mei 2014 | door Jan Eef

6

Amsterdam Yard Sale braderie op de Jan Eef

Er komt een heel bijzonder evenement aan! Op zaterdag 5 juli organiseren we  in samenwerking met Amsterdam Yard Sale een uitgebreide braderie over de gehele lengte van de straat. Voor nu staan er meer dan 100 kramen op de planning.

Iedereen die zijn zolder of kast wil uitmesten en zijn spullen wil verkopen is welkom om een kraam te bemannen, het principe van een ‘yard sale’ dus.  Van kleding, tassen en schoenen tot die ene antieke vogelkooi of die pastamachine die je nooit meer gebruikt…Alles mag, zolang  het maar niet commercieel is. Een kraam huren kost 16 euro voor een dag. Naast kramen met tweedehands ‘zolder’spullen zijn er dan natuurlijk ook gezellige foodtrucks op de Jan Eef om er een echt knus Amsterdams straatevenement van te maken.

Amsterdam Yard Sale is een populaire Facebook community, opgericht in oktober 2012 door Matrija Scharff. Het is een groeiende besloten groep, waarvan de leden elkaar leuke koopjes aanbieden. Het lijkt op Marktplaats, maar dan in het klein, beter gereguleerd en door de kleinere schaal veel liever en socialer.

Matrija: “Ik ergerde me aan Marktplaats, omdat je daar vaak last minute overboden wordt. Bij ons mag dat niet. De eerste die interesse toont voor de (vaste) geboden prijs, mag ook echt kopen.  Zo ontstaat er een veilige en vertrouwde plek, waar je je spullen kunt aanbieden en fijne tweedehands aankopen kunt doen. Ook heb je er geen last van commerciële partijen, want die verwijderen we meteen uit de groep.”

Aanmeldingen om deel te nemen aan de braderie verlopen via braderie@janeef.nl. Hierbij geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt dus wees er snel bij! De aanmelding is pas rond als de kraamhuur geïncasseerd is en de sluitdatum is 1 juni 2014.

• Datum: 5 juli 2014 (eerste dag van de zomervakantie)
• Locatie: Jan Evertsenstraat, vanaf het Mercatorplein tot de AH (Krommertstraat) aan beide zijden van de straat.
• Tijd: 9.00-17.00u.
• 100+ marktkramen

Wil je lid worden van Amsterdam Yard Sale? Klik dan hier en meld je aan.

braderie

Tags: , ,
6 Responses to Amsterdam Yard Sale braderie op de Jan Eef

 1. Sima Pols says:

  Zou wel willen staan, ligt nog genoeg op zolder. Hoe kan ik mijn spullen aanvoeren en is de opbrengst geheel voor eigen portemonnee? (excl. de kraamhuur)

 2. Jan Eef says:

  Hallo Sima,
  De opbrengst is inderdaad voor eigen portemonnee. Nodig gewoon al je vrienden uit, zodat andere buurtbewoners die een kraam runnen ook wat extra kunnen verkopen! Graag tot 5 juli,
  groeten, Jan Eef

 3. Pingback: De MercatorMarkt leeft - Jan Eef

 4. Jetje says:

  Heb helaas niet op zitten letten… Mijn kast heeft een behoorlijk aantal retro style jurken en schoenen die ik wil verkopen. Heb me nu aangemeld voor AYS op Facebook.

  • Jan Eef says:

   Niet getreurd, in oktober doen we nog een braderie! Tot die tijd kun je je gewoon uitleven via de facebook community. Kom je wel gezellig langs zaterdag?

 5. Nina says:

  Kan iemand mij vertellen wanneer de volgende yard sale braderie jan eef in 2015 wordt gehouden?
  Gr, nina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
 • Buurtagenda

  no event


 • Tweets van Jan Eef