Jan Eef Makelpunt

Het Jan Eef Makelpunt bestaat sinds 2017 niet meer als zelfstandige Jan Eef tak en is opgegaan in de Jan Eef Buurtcooperatie

Wat was het Jan Eef Makelpunt? 
Sinds 2013 heeft Winkelstraatvereniging Jan Eef een eigen makelpunt. Ons doel?

Het verbeteren van het winkelaanbod en daarmee de kwaliteit van de buurt. We streven ernaar nieuwe ondernemers een steuntje in de rug te geven, door actief te bemiddelen met winkelpandeigenaren. Zo krijgen (startende) ondernemers met potentieel de kans om een zaak op te bouwen, bijvoorbeeld door gunstige voorwaarden in de beginperiode.

De voordelen mogen duidelijk zijn: we halen meer ondernemend talent binnen, versterken het winkelaanbod, gaan zo leegstand tegen en verbeteren de kwaliteit van de buurt.

Hoe gaan wij te werk?

Voor de leegkomende en leegstaande winkels zoeken we actief naar langdurige invullingen: winkels die een goede toevoeging vormen op het bestaande aanbod en die kans van slagen hebben in de buurt. Zodra er iets leegkomt voeren we gesprekken met de pandeigenaren en werven we geschikte kandidaten voor de betrekking van het winkelpand. We hebben dus ondernemers nodig met een sterk concept die de ambitie hebben om een winkel te runnen, voor korte of langere termijn.

Voor het huurcontract kent Jan Eef drie vormen:

1. Permanente huur voor de wettelijke minimum periode van 5 jaar. De huurprijs is afhankelijk van de vraag en aanbod, technische staat van het pand etc.

2. Een tijdelijke huur, van maximaal 6 maanden, waarin de ondernemer de mogelijkheid heeft om te starten en door te groeien naar een vast huurcontract.

3. Tijdelijk gebruik voor 1 of 2 maanden, het concept van de zogenaamde Pop-up stores, zoals de goed lopende store op Jan Evertsenstraat 4-6-8.

Met de door ons geselecteerde ondernemer maken we een vooraf een afspraak in welke mate wij bemiddelen voor die ondernemer. De mininumvariant is het in contact brengen met de eigenaar, waarna de ondernemer zelf alle gesprekken en onderhandelingen doet. De maximum variant is dat Jan Eef, namens en in overleg met de ondernemer, tot een huurcontract komt. Op de werkzaamheden wordt de beloning afgestemd voor de Jan Eef.

Interesse heeft om een eigen zaak te openen in ons gebied? Neem dan contact met ons op via makelpunt@janeef.nl. Wij beoordelen iedere aanmelding op kwaliteit en haalbaarheid en proberen een geschikte match te maken met de beschikbare winkelpanden. We nemen de aanvragen op in ons bestand en bemiddelen zoveel mogelijk op maat voor een geschikte ruimte. In geval van een goede match bespreken wij de beste huurmodellen en contractvormen met de pandeigenaar en de ondernemer.

Ook meebeslissen over het winkelaanbod? Doe mee met de Jan Eef BuurtCoöperatie.

 


5 Responses to Jan Eef Makelpunt

 1. Ik, als makelaar, vind dit een heel leuk en goed initiatief en ondersteun het graag als jullei eens expertise of advies nodig hebben, geheel vrijblijvend. Daarnaast zal ik startende ondernemers contact met jullie laten opnemen.

 2. Pingback: Goede opkomst Jan Eef ondernemerscafe - Jan Eef

 3. Pingback: Ode aan de aardappel - Jan Eef

 4. Ahmet says:

  Ik vind jan evertsenstraat heel leuke straat , maar wel rustige straat , er moeten nog bekende grote bedrijven komen of alleen een markt op het mercatorplein ( geen societe markt aub.)

 5. R. el Tantawi says:

  Hallo,

  Ik ben opzoek naar een winkelruimte in de Jan Evertsenstraat, de winkelruimte moet een mooie etalage hebben en tussen de 75 en 120m2 groot zijn

  Ik hoor graag of er eventueel ruimtes beschikbaar zijn.

  Met vriendelijke groet,

  R. el Tantawi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
 • Buurtagenda

  no event


 • Tweets van Jan Eef