De Jan Eef krant

Sociale interactie speelt zich steeds meer op het internet af. Nieuws wordt steeds vaker van een telefoon of tablet gelezen. En Jan Eef? Die is graag een beetje tegendraads. In september 2014 bracht ons communicatieteam de eerste editie van De Jan Eef uit, een papieren krant met een nostalgische vormgeving die helemaal over onze buurt gaat en die samen met buurtbewoners tot stand komt. Op 13 december 2014 komt de tweede editie uit. Op de Mercatormarkt en in diverse winkels in de Jan Evertsenstraat kun je deze bemachtigen. Een speciale kersteditie met o.a. een interview met misschien wel het oudste koppel uit onze buurt, een fantastisch lowbudget kerstrecept, het allernieuwste op het gebied van horeca en cultuur en diverse sprankelende bijdragen van buurtbewoners. Bekijk hier alvast een voorproefje.

Ab en Ali

De buurt van binnenuit leren kennen

Onze buurt heeft een geweldige dynamiek. Er gebeurt altijd wel iets nieuws of bijzonders. Alle mensen en smaken die je in Nederland kunt vinden, zijn hier zo’n beetje vertegenwoordigd. Dit maakt het interessant om elkaar beter te leren kennen, maar dat is niet altijd even makkelijk. Vaak genoeg hebben we haast en gaan we alleen om met de mensen die we al kennen. Misschien omdat we dat nu eenmaal gewend zijn, misschien omdat we iets te vaak online zijn, of omdat er eigenlijk niet écht weten wat onze buurman of buurvrouw bezighoudt. Het lijkt wel alsof het tempo van ons leven te hoog ligt. Wat een verademing om af en toe een ouderwetse papieren krant te kunnen lezen!

Verdieping en variatie

De Jan Eef laat buurtbewoners op een persoonlijke, eerlijke manier zien. Dit doen we met interviews, reportages, ingezonden verhalen, illustaties en foto’s. Voor een deel worden de stukken verzorgd door onze redactie maar we zijn vooral geïnteresseerd in de persoonlijke, eigen bijdragen van buurtbewoners. Hierin zoeken we naar veel variatie en verschillende stemmen. De redactie van Jan Eef staat open voor van alles en nog wat: een oproep om iets te ondernemen, een scherpe column met je eigen mening, een verhaal over de buurt, een foto, een tekening of een ingezonden brief. Dus stuur deze vooral naar redactie@janeef.nl.Kletsen in het Nederlands

Adverteren

De Jan Eef richt zich als dochter van de Winkelstraatvereniging op de lokale ondernemer. De advertenties in De Jan Eef zijn dan ook gericht op de bewoners van de buurt. Adverteren in de Jan Eef kan al vanaf 70 euro ex. BTW. Onze oplage is 5000. Mail voor meer informatie naar redactie@janeef.nl.

De Jan Eef wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Amsterdam – Stadsdeel West, Winkelstraatvereniging Ik geef om de Jan Eef en Stichting Doen.


One Response to De Jan Eef krant

  1. Pingback: Herinneringen in een tekening - Jan Eef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef