Gepost op december 31st, 2014 | door Jan Eef

De hoogtepunten van 2014

Het jaar loopt op z’n einde. De vuurpijlen vliegen je al om de oren en iedereen slaat nog even een oliebol, een glas bubbels of een eindejaarsneut achterover. Jan Eef blikt terug op een veelbewogen jaar waarin er een hoop hoogtepunten te bespeuren zijn, maar ook diep trieste momenten. Ons 2014 in vogelvlucht.

Januari / februari: Onze Pop Up Store Jan Eef groeide uit tot hippe hotspot en haalde veel positieve aandacht in de media. Zo kwamen er mensen van heinde en verre de conceptstore bewonderen. Goed voor de straat!DSCN0663

Maart: Met behulp van ons Makelpunt kregen we de leukste ondernemers erbij! We verwelkomden White Label Coffee en Deli-Caat in de buurt. Nu inmiddels niet meer weg te denken favoriete hangouts. Ook maakten we ons
hard voor het behoud van de zebrapaden op de Jan Eef.

April: Opnieuw was er de Paasactie, waarbij buurtbewoners als ware fanatiekelingen op jacht gingen naar met lootjes gevulde paaseitjes in de winkels van de Jan Eef. Met een lootjes-seflie op Facebook kwam je  erachter welke van de prachtige prijzen, die werden gesponsord door de winkeliers, je gewonnen had.

buurtbrunchMei: De eerste Jan Eef Buurtbrunch is een feit. Aan feestelijk gedekte lange tafels op de stoep van de Jan
Eef kwamen buurtbewoners bijeen om te genieten van een uitgebreide maaltijd., gesponsord door Albert Heijn. Een team vrijwiliigers kookte de sterren van de hemel en in de warme voorjaarszon was het goed toeven.

Nog geen week later werd juwelier Jan Eef het doelwit van een gewapende overval, waarbij op klaarlichte dag schoten werden gelost. De shock was groot, voor de hele buurt, die zich als een man achter de getroffen juwelier schaarde.

Juni: Als antwoord op het nare incident bij juwelier Jan Eef organiseerden we een KassaMassa, waarbij buurtbewoners de juwelier en zijn vrouw een hart onder de riem kwamen steken. De Zomerlunchconcerten op zondag goten weer heerlijke jazz uit over het Mercatorplein.

Juli: We staken de braderie in een nieuw jasje. Een goede samenwerking met de populaire Facebook-koopjesclub DSCN1092Amsterdam Yard Sale! zorgde voor een geslaagde straat-lange rommelmarkt. Tijdens de eerste Amsterdam Yard Sale braderie loves Jan Eef vond knus zolderspul een nieuwe eigenaar en met meer dan 140 kramen was de straat even een grote marktplaats.

Augustus: Na een succesvolle crowdfunding-actie opent Het Massagehuys zijn deuren in de straat. Meteen een dikke hit, zeker voor de liefhebbers van Thaise massages. Ook is er de eerste Rembrandtpark-picknick, waarbij buurtbewoners onder het genot van aardbeitjes, prosecco en het charmante gezelschap van de bonte dames van Bliss en de mooiste tunes van lokale singer-songwriters.

September: Tijdens het heerlijke West’ival kwam de allereerste Jan Eef Buurtkrant uit. Nieuws uit de buurt, voor jong en oud, met een knipoog naar de nostalgie van de Berlagetijd. Een geslaagde pilot die naar meer smaakte.

SONY DSCOktober: De Pieperboetiek was twee weken lang een aardappelwalhalla in het oude Taft-pand. Boer Krispijn
verkocht zijn mooiste aardappels en zorgde voor gezellige etentjes, borrels en pieperpresentaties. De tweede Amsterdam Yard Sale braderie zorgde voor weer wat extra gezelligheid en buurtondernemerschap. Bekijk de video!

November: We brachten de Jan Eef Weird Guide XS uit, om toeristen in de buurt, maar ook buiten de stad, kennis te laten maken met alles wat onze winkels en horeca te bieden hebben. In grote oplage kwamen ze in lokale hotels en b&b’s te liggen. Ook was de straat weer even een avond het toneel voor het Theaterfestival Jan Eef, waarbij artiesten en muzikanten in winkels en op andere bijzondere buurtplekjes hun kunsten vertoonden aan het publiek.

December: De december-feestmaand kon rekenen op veel creativiteit in de vorm van de SRV-wagen en de mercatorbubbelMercatorbubbel. Een aantal kunstenaars trokken alles uit de kast om ludieke en creatieve activiteiten neer te zetten, zoals pizza bakken en zelf live radio maken. Het Streekmagazijn vulde zijn pop-up schappen met heerlijke producten, direct van de boerderij. Een maand lang was

Tijdens de kerstmarkt kwam de dubbeldikke editie van de Buurtkrant uit en vond er een bijzonder interculturele Baarsjes buurtopera plaats. Op verschillende locaties in De Baarsjes werden scènes uit een klassieke opera opgevoerd, met een mooi slotstuk op het Mercatorplein. Video: Roul Meijer

Tags: , , , , , , , , , , ,
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef