Activiteiten Jan Eef

Wat doet Ik Geef om de Jan Eef?

Begonnen als buurtinitiatief en doorgegroeid tot winkelstraatvereniging houdt Ik geef om de Jan Eef zich bezig met het verbeteren van de winkelstraat, de leefbaarheid van de buurt en de betrokkenheid van alle buurtbewoners bij onze eigen omgeving. Een veiliger gevoel op straat, prettiger winkelen, meer leuke activiteiten. Samen maken we onze buurt steeds fijner om in te wonen, werken en winkelen.

Om je een idee te geven van wat we allemaal doen en wat er bereikt is vind je hier een kort overzicht van activiteiten.

Bedrijven Investerings Zone (BIZ)
De Jan Evertsenstraat is zogenaamde Bedrijven Investerings Zone, een BIZ. Dat houdt in dat de winkeliers zelf investeren in de winkelstraat door in te leggen in een gezamenlijk fonds. Uit dit potje worden activiteiten bekostigd die de straat en het winkelgebied verbeteren.

Mercatormarkt
Sinds november 2011 is de Mercatormarkt een feit. Lokale ondernemers en bewoners organiseren een regelmatig terugkerende buurtmarkt, die vanaf maart 2014 weer maandelijks op het Mercatorplein staat. Vers, lokaal geproduceerd, biologisch georiënteerd, en vooral erg gezellig. Meer informatie over de markt vind je hier.

Jan Eef Makelpunt
De Winkelstraatvereniging Jan Eef had tussen 2013 en 2016 een makelpunt, dat zich inspande om de leegstand in de buurt tegen te gaan. Met succes, want de Jan Eef pop-up stores zijn uitgegroeid tot een waar fenomeen in Amsterdam. Meer informatie over het makelpunt vind je hier.

Onderzoek
Omdat we graag willen weten welk effect we daadwerkelijk hebben op onze buurt en bovenal: hoe we nog meer kunnen verbeteren, hebben we een onderzoek laten uitvoeren naar de sociale en economische kracht van de winkelstraatvereniging. Het onderzoek kun je hier bekijken.

En verder…

Jan Eef heeft altijd wat te vieren, met bijvoorbeeld pasen, Koningsdag, Sinterklaas en Kerst. We organiseren rond al deze dagen feestelijke acties. 

Jan Eef voert actie. De ‘ondersteun je lokale ondermer’ actie bijvoorbeeld, om meer inkopen in je eigen buurt te doen. Maar eigenlijk hoort hier ook bij dat we de belangen van de buurt altijd en overal behartigen.

Jan Eef steunt ondernemers in de buurt met het Ondernemerscafé, waar starters kunnen leren van professionals.

Jan Eef doet sportief en creatief, met strandvoetbal en volleybal op het Mercatorplein en het Theaterfestival in de winkelstraat.

Jan Eef is trots op de buurt en z’n ‘locals’. Vandaar de campagne die vorig jaar is gestart om meer toeristen kennis te laten maken met onze winkels, heerlijke horecagelegenheden en …nou ja, de buurtbewoners natuurlijk! Meet the Locals, dus.


Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef