Nieuws Jan Eef

Gepost op 17 maart 2017 | door Jan Eef

0

Winkelstraatvereniging Jan Eef overweegt te stoppen

Winkelstraatvereniging Jan Eef bestaat nu zes jaar. In die tijd hebben bewoners, winkeliers en betrokken ambtenaren zich in deze bijzondere samenwerking ingezet voor de buurt. Gisteren werd bekend dat een meerderheid van de winkeliers desondanks tegen het verlengen van de Bedrijven Investeringszone (BIZ-JE) heeft gestemd. Hiermee dreigt het doek te vallen voor onder andere de Mercatormarkt, de Jan Eef krant en de jaarlijkse feestverlichting.

Hoewel 35% van de winkeliers vóór de BIZ stemde, is de uitslag toch teleurstellend. Bottleneck was waarschijnlijk de hoogte van de BIZ-bijdrage van gemiddeld 150 euro per jaar en het feit dat winkeliers niet altijd beseffen wat de winkelstraatvereniging voor ze gedaan heeft.

Doorgaan?
In de afgelopen jaren liep de verstrekte financiële bijdrage van de gemeente Amsterdam voor Ik geef om de Jan Eef terug naar een fractie van het oorspronkelijke bedrag. Onze gesprekken van 2014 tot heden met de bestuurders en politici van de stad Amsterdam hebben hier geen verandering in kunnen brengen.

Toch is er binnen het Jan Eef team nog voldoende energie om door te pakken. Dan moet er echter wel draagkracht zijn onder ondernemers, stadsbestuur en bewoners. De 102 ondernemers die wel voor de BIZ-JE stemden, het goed bezochte wekelijkse overleg van Jan Eef en de bloeiende Facebookpagina laten zien dat er wel degelijk behoefte is aan een gezamenlijke inspanning voor een gezellige, veilige en mooie buurt.

Wat nu?
Ik Geef om de Jan Eef roept iedereen die zich aangesproken voelt op om mee te denken. Wij weten het even niet meer. Wat denk jij dat er moet gebeuren om de winkelstraatvereniging Jan Eef nieuw leven in te blazen?

Mail je idee naar Jeroen Jonkers: jeroen@janeef.nl

 

Tags: ,
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef