Uit

Gepost op 1 juli 2014 | door Jan Eef

0

Braderie in de Jan Eef

Amsterdam Yard Sale loves Jan Eef: komende zaterdag organiseert Ik geef om de Jan Eef een grote braderie in de Jan Evertsenstraat, in samenwerking met Amsterdam Yard Sale (AYS). Ruim honderd kramen vol tweedehands spulletjes vullen die dag de Jan Eef, van het Mercatorplein tot de Albert Heijn en terug. Alle verkopers zijn leden van AYS.

Matrija ScharffMatrija Scharff richtte Facebookgroep AYS ruim anderhalf jaar geleden op, omdat ze in een prettige sfeer op zoek wilde naar tweedehands koopjes. Inmiddels heeft de groep meer dan elfduizend (!) leden. De braderie is het eerste grote AYS-evenement. Matrija is er (bijna) helemaal klaar voor.

Waarom besloot jij om Amsterdam Yard Sale op te richten?
‘Ik ergerde me enorm aan Marktplaats. Het systeem van bieden vind ik heel vervelend, en dan heb je daar ook nog altijd mensen die plotseling niet meer reageren of die niet komen opdagen. Ergens in oktober 2012 zat ik achter mijn computer en heb ik in drie minuten Amsterdam Yard Sale opgericht. Ik wilde een groep maken voor Amsterdammers, die zo even snel de fiets konden pakken om ergens in de buurt een jurkje te gaan passen. Bieden mag niet, we werken met vaste prijzen. Ik nodigde eerst al mijn eigen vrienden uit voor die Facebookgroep, en al gauw hadden we een klein clubje. Inmiddels groeien we heel erg snel …’

De teller staat al boven de elfduizend!
‘Ik heb een monster gecreëerd dat zich maar blijft vermenigvuldigen! Ik krijg soms honderd nieuwe aanmeldingen per dag. Ons team bestaat inmiddels uit twaalf mensen, die er vrijwillig voor zorgen dat alles goed loopt op de pagina. Dat is echt fantastisch. Als je er alleen voor staat, is het uiteindelijk niet meer zo leuk. Als mensen dan moeilijk deden of als ik dertig mailtjes per uur kreeg, dacht ik weleens: ik doe dit ook allemaal vrijwillig! We werken er heel graag keihard voor, maar het moet wel leuk blijven. Daarom ben ik heel erg blij met alle mensen die meehelpen:  zo kunnen we de goede sfeer behouden, want dat vinden we heel belangrijk. Ik gebruik AYS zelf ook: laatst had ik een weegschaal nodig, en vond ik er één bij mij om de hoek. Voor drie euro!’

Wat is je mooiste AYS-vondst?
‘Ik heb laatst een hele tas vol oude Barbiespullen van iemand overgenomen: barbies, accessoires, kleertjes… daar ben ik echt gek op. Verder heb ik een heel mooie oude wasmand uit de jaren ’50 gevonden, en natuurlijk heel veel kleding en schoenen.’AYS braderiester

Hoe ziet AYS er offline uit?
‘Op de braderie komen ruim honderd kramen, allemaal bemand door mensen die hun huis opgeruimd hebben en die kleding of huishoudelijke spulletjes verkopen. Koningsdag in het klein. Geen handelaren, geen iPhonehoesjes en dat soort dingen, maar echt alleen meuk van de zolder. Het wordt totaal anders dan iedere andere braderie. Zelfs de IJhallen zijn hiermee vergeleken nog commercieel. Zelf heb ik ook een kraam, vooral met kleding. Ik heb nog tachtig vuilniszakken vol in de opslag liggen, dus die ga ik snel uitzoeken!’

 

Kom je ook naar de Amsterdam Yard Sale loves Jan Eef braderie? Bekijk hier het Facebookevenement!

Zaterdag 5 juli, 09.00-17.00 uur.

Tags: , , , ,
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef