Chef's Favoriet

Gepost op 15 april 2016 | door Jan Eef

0

Chef’s favoriet: Jos ter Borg, Radijs

Het is lente. En dat betekent dat er lente uit de keuken van Radijs komt, met veel seizoensgebonden producten. Chef Jos ter Borg is ervoor voor gek verklaard, maar de reden dat hij zo graag de lamsrack met polenta en groenten maakt, zijn toch echt de doperwtjes. En die moeten eerst gedopt worden. 3 kilo per dag.

Door: Katja Brokke

Radijs is een van mijn favorieten in De Baarsjes. Ik kom er vanaf het allereerste begin en ben blijven komen. Voor het eten, de prijs-kwaliteitsverhouding en vooral voor de bediening. De sfeer en het gemêleerde publiek maken het voor mij af. De koks hebben me nog nooit teleurgesteld, en dat is knap, aangezien ik -en ik kan er als ex-horeca’er echt niks aan doen!- áltijd met een kritische blik aan tafel of aan de bar zit. Mijn vriend wordt er af en toe gek van.
Ik ben dan ook heel benieuwd naar de favoriet van chef Jos ter Borg, die lachend vertelt over het harde werken in de piepkleine keuken, souschef c.q. uitsmijter Dennis die graag dessertjes maakt en het gerecht dat hij op dit moment het liefst kookt.

Foto: Jos ter Borg

Je favoriet. Vertel.

‘Een lamsrack met kruidenkorst, gebakken polenta, een eigen jus en seizoensgroenten bestaande uit bospeen, venkel en doperwtjes.’

Waarom favoriet?

‘Het is een echt lentegerecht, de zon schijnt, ik word er blij van! Ik kook graag met seizoensproducten: winterpostelein, meiraapjes. En doperwtjes. Ik werd voor gek verklaard, want die doperwtjes moeten iedere dag gedopt worden. Ik vind het niet erg en doe wedstrijdjes met de afwasser. Het streven is om aan het eind van het seizoen een kistje van 3 kilo (waar je zo’n 1,5 kilo erwtjes van overhoudt, red.) in een kwartier te doppen.’

De lamsrack met verse doperwtjes staat nog vijf weken op de kaart. Radijs vind je op de hoek van de Jan Evertsenstraat (nummer 41) en de Admiralengracht.

 

Katja Brokke woont sinds 2002 in De Baarsjes en is freelance journalist. Voor Ik Geef om de Jan Eef werkt ze momenteel aan de serie Chef's Favoriet.

Tags: , , , , , , ,
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef