Chef's Favoriet

Gepost op 24 maart 2016 | door Jan Eef

0

Chef’s favoriet: Borch Socher, Café Cook

Samen met Sander Horbach runt Borch Socher de keuken van Café Cook, waar hij restaurantwaardige gerechten bereidt in een eetcafé setting. Die kwaliteit en laagdrempeligheid (en de prijzen) zorgen ervoor dat Socher het steeds drukker krijgt. De Cook-specials zijn inmiddels favoriet van menigeen, ze worden blind besteld. Socher is gek op met name één special: picanha met Parmezaanrösti en chimichurri.

Tekst en fotografie: Katja Brokke

Café Cook wordt wel eens een hidden gem genoemd. Goed verstopt achter de Jan Evertsenstraat. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de eerste zeven jaar dat ik in De Baarsjes woonde, op het Balboaplein, nauwelijks de Jan Eef-grens overstak. Cook was inderdaad een hidden gem voor mij. Op iedere warme zomeravond pikte ik de laatste zonnestralen mee op het terrasje van Jan Meulstee. Inmiddels is Jan weg en zit ik regelmatig bij Cook. Bij mooi weer op het terras (mét avondzon), anders binnen. Net als de halve buurt.
Samen met het team en partner in crime Sander Horbach, zorgt chef-kok Borch Socher ervoor dat die halve buurt zijn bitterballen, tosti’s, visjes en salades krijgt. Én de vermaarde specials, waarvan er één met kop en schouders bovenuit steekt voor Borch. Het gerecht komt regelmatig terug en  -goed nieuws!- staat van de zomer op de vaste menukaart.

Cook (37) smallJe favoriet. Vertel.

‘Langzaam gegaarde picanha met Parmezaanrösti, gepofte paprika, romanesco (groene torentjesbloemkool, red.), chimichurri en kalfsjus.’

Waarom favoriet?

‘Het is een Latijns-Amerikaans gerecht. Picanha is een relatief onbekend stuk vlees, het staartstuk van de koe. In Brazilië is het ontzettend populair. Het is minder duur dan de gebruikelijke entrecote, ribeye en tournedos, maar het heeft een veel betere smaak. Omdat het relatief goedkoop is, kan ik er meer van op het bord leggen, zodat het een luxe gerecht wordt waar gasten niet veel voor hoeven te betalen. De rösti is lekker krokant en de groente fris. De chimichurri (saus op basis van olie en azijn met kruiden, knoflook, ui en pepers, red.) maakt het een lekker zomers gerecht.’

Café Cook vind je op de James Cookstraat, nummer 2. Vespuccistraat in richting Erasmuspark, eerste naar links (Jan Maijenstraat) en een klein stukje doorlopen. Zie daar het fijnste terras van De Baarsjes!

 

Katja Brokke woont sinds 2002 in De Baarsjes en is freelance journalist. Voor Ik Geef om de Jan Eef werkt ze momenteel aan de serie Chef's Favoriet.

Tags: , , , ,
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef