Horeca

Gepost op 10 juni 2014 | door Jan Eef

0

De Turkse Italiaanse pizza van Speranza

In het pand op de Jan Evertsenstraat 103 glimt het roestvrij staal van de gloednieuwe ovens en afzuigkappen. Eigenaar Muammer Gulnaz (36) gooit behendig zijn pizzadeeg de lucht in. Het ziet er uit alsof hij nooit iets anders heeft gedaan, maar tot 3 mei dit jaar runde hij nog een elektronicashop achter dezelfde deuren.

Van computers repareren naar eten serveren, is dat niet een hele omslag?
‘Ik had meer dan 15 jaar ervaring in de horeca voordat ik mijn eigen zaak begon. Voor mij is de omslag niet zo groot als je zou denken. Turken in Nederland werken al generaties lang in pizzeria’s  en kennen de fijne kneepjes van de Italiaanse smaak. Toen de economie in Italië verbeterde, zijn sommige Italianen terug gegaan. Veel Turken namen hun restaurants over.’

P6057897Waarom geen Turkse pizza?
‘Daarvan is al te veel in deze buurt. Bovendien is Italiaans veel lekkerder en je kunt meer variëren.’

Ik wil graag een Quatro Formaggi
‘Ga zitten, ga zitten.’

Waarom heb je besloten het roer om te gooien?
‘Het werd voor mij onmogelijk om genoeg te verdienen in de elektronicashop. Ik heb een hoge huur. Op het laatst was ik blij als er een paar klanten op een dag kwamen. In plaats van af te wachten, heb ik actie ondernomen. Je moet als ondernemer flexibel blijven, zeker in deze tijden.’

Hoe is het gegaan in de eerste maand?
‘Helaas kreeg ik veel tegenslag. Meer dan 10.000 folders heb ik rond laten gaan in de eerste week, maar door een misverstand bij mijn telefoonprovider moest ik 3 weken wachten tot ik telefoonverbinding had. Weg klanten. Ook moest ik erg lang wachten tot ik een afvoerpijp kon plaatsen. En er is ook nog eens ingebroken.’

P6057901Dat is wel veel ellende in een korte tijd.
‘Ja, maar ik blijf altijd optimistisch. Ik zie veel kansen in deze buurt. Vooral nu er steeds meer budgethotels bijkomen. Ik hoop dat de winkelstraat een populaire plek wordt voor studenten en toeristen. Als de Gemeente het goedkeurt, maak ik er een echt restaurant van. Dan kunnen mensen hier ook een drankje drinken en mag ik wat langer open blijven. Niet voor niets heet mijn pizzeria Speranza. Het betekent hoop‘.

Over de Italiaanse smaak is niet gelogen. Wil je ook de Quatro Formaggi van Speranza uitproberen? Speranza is dagelijks geopend van 11:00-22:00. De pizza’s zijn halal. Als je ze zelf afhaalt kosten ze allemaal – van Margharita tot Fantastica- 5 euro per stuk.

Tags: , ,




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef