Cultuur

Gepost op 8 december 2015 | door Jan Eef

0

Old meets new Amsterdam bij Art Night in Toon

Op 18 december is er een sprankelende kunstavond in TOON, met muziek en werk van meer dan 20 kunstenaars. Hoewel de kunstroutes je om de oren vliegen in West is dit wel een heel bijzondere geval. Dit betreft namelijk unieke internationale samenwerking tussen kunstenaars: De Baarsjes meets Brooklyn!

Filmmaker en actrice Caatje van Leeuwen ontmoette in New York kunstenaar Matthew Scott Cohen. Ze ontdekte daar de overeenkomsten tussen het rauwe Brooklyn en haar eigen Baarsjes, met een zelfde creatieve zoemende motor. Toen Matt haar kwam opzoeken bedachten ze samen een evenement, waarbij Amsterdamse kunstenaars samen met Matt hun werk zouden exposeren, gekoppeld aan een wedstrijd. Het publiek bepaalt namelijk welke kunstenaar zijn of haar werk mag laten exposeren in Greenpoint Brooklyn, New York.

matt scott cohen

Werk van Matthew Scott Cohen

Naast de publieksprijs kiest een vakjury nog een winnaar uit, die eveneens in New York zal mogen exposeren. De bedoeling is dat kunstenaars van ‘Oud en Nieuw Amsterdam’  vaker aan weerszijden van de Atlantische Oceaan zullen werk zullen uitwisselen bij exposities. ‘Een mooie kans om je werk een internationale vlucht te laten nemen’, vindt Caatje, die met haar films ook meerdere internationale samenwerkingsverbanden aangaat. ‘Kunst verbroedert en het is mooi om te zien hoe we elkaar kunnen helpen ons werk met een groter publiek te delen.’

Matt is onder de indruk van wat er zich allemaal afspeelt in De Baarsjes. ‘Er hangt hier een buzz, die me erg aan Brooklyn doet denken. Ik ben erg benieuwd naar de inzendingen die we te zien zullen krijgen de 18e. De reacties op het idee zijn overdonderend enthousiast.’

Meer dan 20 kunstenaars hebben zich al aangemeld om deel te nemen. Er wordt onder meer fotografie, schilderijen, sculpturen en glaskunst getoond. Fotolab Kiekie sponsort prints, TOON biedt de ruimte voor de expositie en Caatje en Matt hosten het feest, dat een muzikale aankleding krijgt. Iedereen is welkom om op 18 december van 20u to 23u een drankje te komen drinken, de expositie te bekijken en een stem uit te brengen op je favoriete kunstwerk.

 

Bekijk het werk van Matt op zijn website http://www.matthewscottcohen.com/

art night

Tags: , , ,
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef