Freezone

Gepost op 7 juni 2016 | door Jan Eef

2

Eerste ondernemer met pop-up in Freezone!

Hoera! De eerste ondernemer in de Jan Eef met een eigen pop-up. Eve van Africa Beauty nam het voortouw en showde haar unieke handgemaakte producten met een Afrikaanse touch op de brug van de Admiralengracht. Doorgaans vind je haar in TOON, maar ze besloot in het kader van de Freezone eens een poging te wagen op straat. De straat is namelijk de ultieme locatie om met je pop-up te experimenteren, het valt op en trekt nieuwe mensen naar je toe.

Maar de brandende vraag is natuurlijk: is het een succes? Eve vertelt me met een grote glimlach dat ze in een paar uur soms meer verkoopt op straat, dan in een paar weken in de winkel. Ze heeft zichzelf daarom de uitdaging gegeven elke week in de Jan Eef te gaan pop-uppen. “Klanten die mij vragen of ik er volgende week weer sta, zeg ik: kijk naar het weer, bij mooi weer kan je mij hier zeker verwachten”. Daarnaast vindt ze het leuk te zien dat nieuwe mensen op deze manier kennis maken met haar merk en geniet ze van het contact met de mensen op straat.

Eve is ontzettend blij met de Freezone en de vrijheid die het haar geeft. “Soms betaal je zo’n 90 euro voor een kraam, nu mag ik wanneer ik maar wil kosteloos gaan staan, ik kan het precies zo doen zoals ik wil”. Ze vindt het daarom zonde dat nog niet iedereen op de hoogte is van de mogelijkheden die de Freezone biedt. Ze merkte bij meerdere voorbijgangers de verontwaardiging op; “Ben je dan niet bang dat de politie je straks weghaalt?”, wordt haar dan gevraagd, waarop ze antwoordt: “Helemaal niet, dit mag gewoon, het is Freezone!”

Ze reageert nog kort op het bericht van vorige maand van het Parool; er zou te weinig in de Jan Eef gebeuren met de Freezone. Vandaag bewijst ze het tegendeel: “Freezone mislukt? Ik dacht het niet, ik sta gewoon buiten hoor!”. Ze hoopt dat meer ondernemers haar voorbeeld zullen volgen, en de Freezone gaan benutten. Voor Eve is het duidelijk: “Ik ga er echt gebruik van maken tot aan het einde!”.

 

Ben jij de volgende? Durf te doen # Freezone

 

Tags: , ,
2 Responses to Eerste ondernemer met pop-up in Freezone!

 1. Stephano Stoffel says:

  Een geweldig initiatief! En ik feliciteer Eve voor de lef en moed, om het gewoon te doen. Door er op af te gaan, bereik je de ouwe, nieuwe en potentiële klanten.

  Ik hoop dat meer ondernemers haar zullen volgen!

 2. Nancy says:

  Heel veel succes Eve!! En wat goed dat jij de eerste stap heb genomen. Jouw kleding stukken die zijn prachtig!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
 • Buurtagenda

  no event


 • Tweets van Jan Eef