Cultuur

Gepost op 29 mei 2014 | door Jan Eef

0

Buurtfestival WESTwaARTS start crowdfundingcampagne

Het staat al bekend als het gezelligste zomerfestival van Amsterdam West: WESTwaARTS! Deze zomer vindt het festival in het Erasmuspark voor de vierde keer plaats, en de programmering staat weer vijf zondagen lang bol van de muzikale acts, theatervoorstellingen, kinderactiviteiten en workshops. Door mee te doen aan de crowdfundingactie kun jij er als buurtbewoner voor zorgen dat er ook dit jaar weer een mooi WESTwaARTS komt.

publiek‘Ik kwam zelf al vanaf de eerste editie als bewoner naar het festival, maar sinds anderhalf jaar help ik ook met organiseren’, vertelt Ninja Kors, één van de programmeurs van WESTwaARTS. Ninja verzorgt de kinderprogrammering, en wordt nu al enthousiast als ze over de mooie voorstelling van Ton Meijer over Robinason Crusoë (13 juli) praat, of over de leuke workshops (van buikdansen tot wildplukken) die op het programma staan.

Buurtfestival
‘Het belangrijkste is dat het een gezellig, kleinschalig festival blijft, waar mensen met vrienden of familie en een picknickmand naartoe komen. WESTwaARTS is een buurtfestival voor iedereen. ’s Middags beginnen we met leuke kinderactiviteiten en beginnende bandjes op het podium, en dat bouwen we langzaam op naar de afsluiters op het hoofdpodium. Kris Berry & Perquisite komen bijvoorbeeld, en de Amsterdam Klezmer Band. Tussendoor kun je wat eten op het festivalterrein, of even in het gras gaan zitten. Het park wordt een galerie, een podium, en een ontmoetingsplek tegelijk.’

Crowdfunding
‘Dat zo’n leuk festival gratis is!’ kreeg Ninja vorige edities te horen. ‘Ik zou er best voor willen betalen.’ Ze vertelt dat de organisatie graag een festival wilde organiseren voor iedereen in de buurt, ook voor mensen die normaal niet naar theatervoorstellingen of concerten gaan. ‘We willen cultuur toegankelijk maken, en we willen ook laten zien wat een leuke dingen er in de buurt gebeuren. En om een goed festival neer te kunnen zetten, is geld nodig.’

Red Herring, één van de acts van dit jaarWESTwaARTS is daarom een crowdfundingactie begonnen. Daarmee hoopt de organisatie het benodigde geldbedrag van 7500 euro op te halen. Draag jij ook bij aan het gezelligste openluchtfestival van Amsterdam West? Kijk hier hoe je dat kunt doen. Dan zie je ook direct wat je voor je bijdrage terug krijgt. Een mooie linnen WESTwaArts-tas bijvoorbeeld, een goedgevulde picknickmand of een strandstoel die gereserveerd is op jouw naam. Maar het belangrijkste: je helpt dit leuke buurtfestival voort te bestaan! Doneren kan t/m 16 juni.

Als je tijdens het festival wil helpen om bijvoorbeeld het terrein schoon te houden of artiesten te begeleiden, kun je helpen als vrijwilliger. Stuur een mail naar Lisa Bos: lisa.bos@podiummozaiek.nl om je op te geven.

Op een rijtje:

Data: 22 en 29 juni, en 6, 13 en 20 juli 2014
Locatie: Erasmuspark
Prijs: gratis!
Meer informatie: website,  Facebook en Voordekunst

 

 

a5 Westwaarts_2014–10.indd

 

 

Tags: , , ,
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef