Cultuur

Gepost op 1 februari 2013 | door Jan Eef

Bezoek het Historisch Archief De Baarsjes

Het Historisch Archief De Baarsjes is een bewonersorganisatie die zich inzet voor het behoud van documentatie en (historisch) foto- en beeldmateriaal over voormalig stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam. Het Archief bevindt zich aan het Columbusplein 233. Vanaf 1 februari 2013 is Het Historisch Archief De Baarsjes geopend op maandagavond van 19.30-21.30 uur en op zaterdag van 14.00-16.00 uur.

Het Historisch Archief De Baarsjes is een bewonersorganisatie die zich inzet voor het behoud van documentatie en (historisch) foto- en beeldmateriaal over onze buurt, de Baarsjes en is in 2006 opgericht. Ze hebben zich ten doel gesteld om allerlei informatiemateriaal, zowel tekstueel als visueel, over De Baarsjes te archiveren en te behouden voor de bewoners. In sommige gevallen wordt samengewerkt met buurtbewoners of instanties. Het beeldmateriaal worden gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt via de website. Het archief stelt zijn collectie o.a. beschikbaar voor exposities. Op deze website vindt u ook enkele foto’s uit het archief. Kijkt u bijvoorbeeld maar eens in de categorie “vroeger“.

Het Historisch Archief De Baarsjes is altijd op zoek naar oude foto’s en artikelen uit voormalig stadsdeel De Baarsjes. Wilt u een afspraak maken om iets speciaals in te zien? Maak dan telefonisch even een afspraak. Of volg ze op facebook: www.facebook.com/HistorischArchiefDeBaarsjes

Columbusplein 233, Amsterdam.
06 – 51085223
www.historischarchiefdebaarsjes.nl

 

Tags: , , , , , ,
Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef