Nieuws visboer Kees

Gepost op 27 december 2016 | door Jan Eef

0

Vishandel MOP na 33 jaar in nieuwe handen

Na 33 jaar gaat eigenaar Kees Kwakman met pensioen en neemt Wouter van ’t Hull de zaak over. We spraken Aaltje, de vrouw van Kees, over zijn aanstaande vertrek.

Overdracht
‘Volendammer vishandel MOP is een begrip in de stad. Dat we ons sinds de oprichting in 1931 staande hebben gehouden is een compliment. Er zal niet veel veranderden na de overname. De naam van de winkel en het personeel blijven hetzelfde. Deze kans om de zaak te verkopen, konden we niet aan ons voorbij laten gaan. Wouter wist al heel veel van de winkel voordat hij hem overkocht, hij had alles tot in de puntjes uitgezocht. Hij is incognito bij ons komen winkelen en in de loop van de afgelopen twee jaar is hij af en toe koffie komen drinken met zijn vrouw’.

Saamhorigheid
‘De saamhorigheid in de straat is een tijd weggeweest maar die is nu weer terug, mensen zoeken elkaar weer op. We hebben de moeilijkheden samen overwonnen. We hebben een positief beeld van de Jan Eef nu. We hebben de misstanden maar ook de opbloei in de buurt meegemaakt’.

Missen
‘Het zijn lange dagen en het is keihard werken. Het is daarom goed dat Wouter jong is, begin dertig. We hebben het altijd met veel plezier gedaan. De vaste klanten zijn een soort familie, die komen elke dag. Hen gaan we vooral missen. Mensen vertelden ons hun hele ziel en zaligheid. Soms kwamen ze speciaal uit het ziekenhuis om hier een haring te halen. Het was meer dan een vishandel’.

Wat nu?
‘Kees was bijna nooit thuis, hij werkte van 6:00-19:00, soms zes dagen per week. Nu kan hij heerlijk thuis zitten, we hebben een fijn huis waar we graag met het gezin tijd doorbrengen. We gaan vieren dat we dit samen in goede gezondheid mogen meemaken. We hebben pas een kleinkind erbij dus we gaan veel oppassen. Ook gaan we op vakantie, we zijn geen globetrotters maar willen wel naar Italië en Oostenrijk’.

Wil je afscheid nemen van Kees en Aaltje? Tussen Kerst en Oud & Nieuw staan ze voor het laatst in de winkel. Kennismaken met de nieuwe eigenaar Wouter kan dan ook.

Foto: Sanne van Zoest.
o.a gebiedsmanager Liesbeth van der Schaar overhandigt Kees een kunstwerk van Linda Rusconi. 

Tags: , ,
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef