Cultuur Atelier de Mix

Gepost op 28 mei 2017 | door Jan Eef

0

Creatief in De Baarsjes

In een straal van een halve kilometer rondom de Jan Eef liggen maar liefst vier creatieve ateliers. Dat is niet mis! Blijkbaar houden we nogal van ouderwets en gezellig handwerken in ons buurtje. Wat is er allemaal te doen op deze bijzondere plekken?
Door: Anne Kleisen

Groeten van MarcGroeten van Marc
Kunst maken maakt het leven leuker. Dat is de visie van Rini Brakkee, eigenaresse van atelier Groeten van Marc. Niet alleen tijdens het maken ben je bezig met kleur, vorm en expressie, maar ook in de rest van het dagelijks leven geniet je daardoor meer van je omgeving. Rini helpt je om iets moois en eigens te creëren, om op een andere manier naar je schilderij of tekening te kijken, om onderling te praten over kunst, om je de moed te geven het avontuur aan te gaan en nieuwe dingen te proberen. Ze biedt verschillende technieken, invalshoeken en materialen aan, waarmee jij iets moois kunt maken.

Een greep uit het aanbod:
– Tekenen en schilderen voor volwassenen en kinderen
– Workshops beeldende kunst
– Workshops poëzie schrijven

Vespuccistraat 35, Amsterdam. www.groetenvanmarc.nl

Giarise
Giarise heeft misschien wel het grootste assortiment mozaïekbenodigdheden van Amsterdam. Alle materialen en gereedschappen worden zowel online als in de winkel aan de Jan Evertsenstraat verkocht. Met plezier demonstreert eigenaresse Nathalie Boekestijn alle producten in de winkel. Ook geeft ze advies over hoe je de producten kan gebruiken. Mis je thuis de ruimte, het materiaal of gewoon de gezelligheid? Schuif dan aan en werk zelfstandig aan je mozaïekwerkstuk of schrijf je in voor een van de vele workshops.

Een greep uit het aanbod:
– Workshops onderzetters, torso’s, waxinelichthouders maken (en nog veel meer)
– Mozaïek-inloop

Jan Evertsenstraat 55, Amsterdam. www.giarise.nl

Hooks and Yarn:
Eigenaressen Sandra en Danielle noemen hun winkel Hooks and Yarn ‘de leukste en gezelligste wolwinkel van Amsterdam’. En wie weet klopt dat wel! Het is er in ieder geval vanaf de opening in 2016 een komen en gaan van wolliefhebbers. Hier leren beginners haken en breien. Maar ook als je meer ervaring hebt, zijn er workshops om nieuwe technieken onder de knie te krijgen. Zowel in de winkels als online kun je de mooiste handwerkproducten kopen.

Een greep uit het aanbod:
– Workshops haken voor beginners en gevorderden
– Cursus dromenvangers maken
– Inloopmiddagen haken en breien

Balboastraat 24, Amsterdam. www.hooksandyarn.nl

Atelier de Mix
Atelier de Mix:
Atelier de Mix is een inspirerende werkplek in buurthuis de Tagrijn. Hier werken buurtbewoners, vrijwilligers en jonge aankomende ontwerpers aan creatieve producten. Het Atelier biedt deze mensen een plek om samen te komen, kennis uit te wisselen en creatief bezig te zijn. Vrijwilligers met uiteenlopende achtergronden en culturen nemen op deze manier weer deel aan het maatschappelijk leven. Met de opbrengsten worden lopende en nieuwe projecten gefinancierd. Daarnaast produceert en ontwerpt Atelier de Mix nieuwe ontwerpen voor verschillende opdrachtgevers.

Een greep uit het aanbod:
– Vrije inloop na aanmelding bij Marianne Jansen: 06 146 242 73 of m.jansen@abc-west.nl

Balboastraat 18, Amsterdam. www.abc-west.nl/algemeen-tagerijn/atelier-de-mix

Dit artikel is geschreven voor de Jan Eef buurtkrant van mei 2017
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef