Nieuws jan-eef-zoekt

Gepost op 8 december 2016 | door Jan Eef

0

Jan Eef zoekt bestuursleden

Word jij het nieuwe bestuurslid van Winkelstraatvereniging Jan Eef?

Ik Geef om de Jan Eef
Wij zijn bewoners en ondernemers uit de Jan Evertsenstraat. Samen zetten we ons in voor de “Jan Eef”, de Jan Evertsenstraat en omgeving. Soms doen we dat ‘gewoon’ als betrokken buurtbewoners en soms doen we dat uit naam van de winkelstraatvereniging Jan Eef. Het begon allemaal in 2010, na de overval op Juwelier Hund die hierbij om het leven kwam. Met ‘Ik Geef om de Jan Eef’ riepen we toen onze buurtgenoten op om vaker boodschappen te doen in onze straat, de Jan Eef. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een grote groep betrokken en actieve burgers. Wij zetten ons talent, energie en kennis in om onze eigen buurt sterker en mooier te maken. En niet zonder resultaat.

Winkelstraatvereniging Jan Eef
Winkelstraatvereniging Jan Eef werd opgericht vanuit de gedachte dat niet alleen de ondernemers uit het winkelgebied baat hebben bij een ‘gezonde’ winkelstraat. Zo is de Winkelstraatvereniging Jan Eef de allereerste straatvereniging waar zowel ondernemers als bewoners en vastgoedeigenaren lid van kunnen worden. Door het oprichten van een vereniging is de inzet van bewoners duurzamer gemaakt. Er zijn fondsen geworven, en er wordt gewerkt met een groot aantal betrokken zzp-ers die hun professionaliteit tegen maatschappelijk tarief inzetten voor hun eigen buurt.

Winkelstraatvereniging Jan Eef wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN, Stadsdeel Amsterdam West, De RVE Duurzaamheid en Economie van de Gemeente Amsterdam, de Vereniging Bedrijven Investering Zone Jan Evertsenstraat e.o. en de Jan Evertsen Buurtcoöperatie (JEBC)

Bestuur
Op dit moment bestaat het bestuur uit 4 leden en zijn we op zoek naar versterking!

Huidige leden en vacatures;

 1. Voorzitter: Hedwig Boerboom
 2. Vice-voorzitter : Turan Aksoy (Juwelier Midyat)
 3. Penningmeester : Stijn Gelijsteen (Café Radijs)
 4. Secretaris: vacature
 5. Bestuurslid : vacature
 6. Bestuurslid: Godfried Lambriex
 7. Bestuurslid: vacature

We zoeken per direct 1 bewoner en twee winkeliers. Het bestuur bestaat dus na werving uit zeven leden, waarvan vier winkeliers en drie bewoners. Het bestuur komt tussen de 4 en 6 keer per jaar samen, houdt toezicht en geeft op hoofdlijnen (strategie en tactiek) richting aan de Winkelstraatvereniging.

Uw profiel
U woont of werkt u in de Jan Evertsenstraat en omgeving in Amsterdam West, en u heeft hart voor uw eigen buurt.

U onderschrijft de doelen van de vereniging;

 1. Het bereiken van een economisch duurzaam gemêleerde winkelstraat waar winkeliers een gezonde omzet behalen.
 2. Een fijne winkelstraat waar alle soorten buurtbewoners iets van hun gading kunnen vinden en met plezier (gezellig + schoon/ veilig) kunnen verblijven.

Naast betrokkenheid bij de buurt is ervaring in bestuur, bedrijfsleven, gemeente of fondsenwerving een pré.

Graag ontvangen wij uw reactie en CV (of LinkedIn profiel) voor 15 januari 2017. De sollicitatiecommissie zal met de geselecteerde kandidaten na 15 januari gesprekken voeren. Uw reactie kunt u per mail sturen aan Jeroen Jonkers, email: jeroen@janeef.nl. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen. Telefoon 06-28346771 (Jeroen Jonkers)

WAT
Ons doel: het bereiken van een economisch duurzaam gemêleerde winkelstraat waar winkeliers een gezonde omzet behalen en alle soorten buurtbewoners iets van hun gading kunnen vinden en met plezier (gezellig + schoon/heel/veilig) kunnen verblijven.

WAAROM
Ons motto: een gezonde winkelstraat is goed voor de buurt en een betrokken buurt is goed voor de straat. Samen maken we zelf onze eigen buurt beter.

WIE
Dit doel wordt nagestreefd namens (1) de leden en (2) namens alle buurtbewoners en (3) namens alle winkeliers van de Jan Eef en omgeving en (4) namens alle betrokkenen van waar dan ook. De ledengroep bestaat uit buurtbewoners (+/-250), winkeliers (+/-50) en vastgoedeigenaren (+/-2). De Mercatorbuurt en omgeving uit ruim 35.000 inwoners. Vanaf half 2017 zijn er 292 winkeliers in de Bedrijven Investering Zone Jan Evertsenstraat en omgeving (BIZ-JE).

WAAR
Focusgebied is de Jan Evertsenstraat in Amsterdam. Het aandachtsgebied is breder. Natuurlijke begrenzingen noord en zuid zijn de andere winkelgebieden (Jan van Galen en Postjesweg). Aan de oostkant is de wiegbrug de grens van het aandachtsgebied, aan de westkant de Sloterplas.

HOE
Om dit doel te bereiken hebben we een doorlopende online en offline campagne nodig, waarin vanuit diverse invalshoeken tegelijk gewerkt wordt door zo veel mogelijk verschillende mensen & partijen met kwaliteiten. Vanaf het begin heeft doen centraal gestaan, zichtbaar in de buitenwereld. De Winkelstraatvereniging heeft een doorlopende flexibele projectorganisatie opgetuigd, die werk verschaft aan tal van (wisselende) professionals uit buurt, wijk, stadsdeel en stad.

Tags: ,
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
 • Buurtagenda

  no event


 • Tweets van Jan Eef