Winkels

Gepost op 5 maart 2014 | door Jan Eef

0

Delicatessen bij Deli-caat

Denk: vers, lokaal, biologisch, en vooral lekker. Dan ben je bij Deli-caat aan het goede adres. Aanstaande zaterdag 8 maart openen Catelijne en Michael hun nieuwe biologische eetwinkel aan de Admiralengracht, net om de hoek van de Jan Evertsenstraat. Deli-caat heeft een ‘mengformule’: Catelijne en Michael bakken zelf brood, quiches, koekjes en taart, ze verkopen groenten, fruit en biologische levensmiddelen, maar je kunt ook een belegd broodje komen eten of een kop white label coffee drinken.

Toen Catelijne en Michael de sleutel van hun nieuwe pand aan de Admiralengracht kregen, waren alle muren nog kanariegeel. Na een paar maanden klussen is de zaak nu bijna helemaal af. De eikenhouten vloer staat in de olie, de glanzende oven is geïnstalleerd en de houten kratjes voor groenten en fruit staan klaar om gevuld te worden. Een natuurstenen werkbank is de blikvanger in de voorste ruimte. Achterin de winkel is ruimte voor een kleine supermarkt.

Hebben jullie eerder een eigen zaak gehad?
Catelijne: ‘Nee. Ik werkte hiervoor bij Booking.com, maar ik wilde graag iets heel anders gaan doen. Ik heb altijd van koken gehouden en ik wilde iets voor mezelf. Michael, mijn zwager, had dat idee ook, en samen hebben we het concept voor Deli-caat ontwikkeld.’

Hoe omschrijven jullie Deli-caat?
Michael: ‘Ik noem het een biologische eetwinkel of een delicatessenwinkel.’
Catelijne: ‘Het is een mengconcept. We doen verschillende dingen, want we wilden meer zijn dan alleen een winkel. Deli-caat is een lunchroom met verse producten, waar je ook koffie kunt drinken en boodschappen doen. We zijn geen vervanging voor de supermarkt, maar een aanvulling: hier kun je de lekkerste dingen erbij kopen.’

En alles is biologisch?
Catelijne: ‘Zo veel mogelijk wel, maar daar zijn we niet dogmatisch in. Net had ik nog zo’n dilemma: ik was op zoek naar ricotta, waar we heel veel van nodig zullen hebben, maar biologisch hebben ze dan alleen van die kleine plastic bakjes. Tja. Óf ik neem heel veel kleine bakjes en heb dan heel veel verpakkingsmateriaal, óf ik neem een grote bak die dan niet biologisch is. We proberen het lokaal en verantwoord te doen, maar we blijven een beetje flexibel. Het moet vooral lekker zijn.’

Waar zijn jullie trots op?
Michael: ‘Het brood! We gaan geen groot assortiment voeren, want we zijn geen bakkerij, maar we gaan echt frans stokbrood maken, en speltbrood, olijfstangen en pizzadeeg. Daar zitten alleen de ingrediënten in die er ook in horen. Voor bakkers is dat moeilijk, maar binnen onze formule kunnen wij wel zeggen: we bieden maar twee soorten brood aan. En dan vertellen we erbij: als je dit stokbrood nu koopt en je stopt het niet in de vriezer, is het morgenmiddag niet zo lekker meer. Maar dan heb je wel puur stokbrood, waar niets in zit wat er niet in hoort. We beginnen met twee of drie soorten brood en taart, maar het assortiment zal vaak wisselen.’
Catelijne: ‘We willen naar de klanten luisteren. Wat willen jullie? Hoe kunnen we zorgen dat jullie in onze winkel precies kunnen vinden wat jullie willen? Wat vind je van ons nieuwe taartje?’

Opening: zaterdag 8 maart. Iedereen is de hele dag welkom om de producten van Deli-caat te komen proeven! Kijk op Facebook of op www.deli-caat.nl voor meer voorpret. AdresL Admiralengracht 223.

 




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef