Kids

Gepost op 18 maart 2013 | door Jan Eef

Wentel Eefje #3: Appelmoes

Het is overal lekker bij! Appelmoes! En als je denkt dat het uit een potje lekker is dan heb je je eigen gemaakte appelmoes nog niet geproefd. Even schillen, pruttelen en smikkelen maar!

Wat heb je nodig:

  • 4 goudrenetten appels
  • 75 gram suiker (je kunt het ook vervangen door “stevia”- google maar! Het is gezonde suiker)
  • 1 dl (een half glaasje) water
  • Snufje kaneel

Zo maak je het:
Schil de appels met een scherp mesje. Probeer maar zo lang mogelijke schillen te schillen! (als je die over je schouder gooit, gooi je misschien wel je eigen letter!)

Snijd de appels in stukjes en doe ze in een steelpannetje.

Weeg de suiker en het water af en doe dit bij de appels. De kaneel mag er ook meteen bij.

Doe het vuur aan. Let op, niet te hoog. Laat de appeltjes pruttelen tot ze zacht zijn. Dit kan ongeveer 15 – 20 minuten duren. Het ruikt vast heerlijk in je keuken!

Laat de appelmoes wel even afkoelen!

Lekker bij het avondeten, en ook in een toetje! Yoghurt met zelf gemaakte appelmoes is pas echt lekker!

TADAAA!

Benieuwd naar de volgende blog!? Nog even twee weken wachten! Ik beloof wat super lekkers voor bij frietjes!

Door: Femke Haccou – www.femkiefood.blogspot.com

Lees hier oudere receptjes:

Femke schrijft voor Jan Eef twee keer per maand recepten voor kinderen uit de Baarsjes onder de naam Wentel Eefje. Femke is verliefd op de keuken, op koken, bakken en braden. Ze droomt ervan om ooit een kinderkookboek te maken. Deze receptjes zijn een voorproefje. Het zijn makkelijke receptjes voor de jonge chef die zijn uit te breiden naar zeer culinaire gerechten om je ouders en vrienden mee te verrassen. Heel veel kookplezier en we horen graag of het lekker is geworden!

Tags: ,




Terug naar boven ↑
  • Buurtagenda

    no event


  • Tweets van Jan Eef